Meditation

Pràctica

L’entrenament consisteix en quatre elements, que són:

  1. zendoZazen
  2. Serveis budistes
  3. Estudi
  4. Samu

1. Zazen: la meditació asseguda és una part important i essencial de la pràctica zen i, de fet, per tots els practicants a Keiryuji. Al programa diari, el seure varia de durada entre 40 minuts, al primer període del matí, fins a 25 minuts, al vespre. Entre cada període es fa kinhin, o meditació caminant. També per aquells que participen en un retir personal el zazen és d’alta importància. Per aquells poc familiars amb aquesta pràctica hi haurà una instrucció detallada.

Durant el zazen hi ha la possibilitat d’estudi Daisan i Koan. Daisan, o una entrevista privada amb el mestre, es proveirà quasi diàriament. Pels practicants d’un retir personal és essencial el Daisan, perquè l’estar sol(a) durant parts del dia farà divagar la ment, i és important ser guiat regularment pel mestre. També pels residents de llarg o curt termini és part important de l’entrenament.

Keiryuji i els seus mestres són part de la tradició de la White Plum, i en aquest llinatge utilitzem l’estudi de Koan. Els Koans són diàlegs, preguntes, dubtes o afirmacions, normalment entre un mestre i un deixeble, que contenen o reflecteixen l’ensenyament budista. S’utilitzen per posar a prova l’alumne i per aprofundir el seu enteniment.

2. Serveis budistes: al programa diari, es fa un servei dues vegades al dia. Durant aquests serveis i acompanyats per instruments, cantem un o més sutres i dedicacions.

3. Estudi: l’estudi és una part important de l’entrenament a Keiryuji. Estudiem varis texts budistes antics, de diverses tradicions. D’aquesta manera, recordem els vells mestres, que fem reviure i poden parlar de nou.

Es fan Teishos, o xerrades del Dharma, a base d’aquests texts. També es possible llegir-los pel vostre compte a la biblioteca.

4. Samu: el samu, o treball conjunt, és on tot compta. Ens dóna la possiblitat per pràcticar allò que ens realitzem sentats al coixí, i per fer-ne alguna cosa al món. Evidentment, es poden cometre i es cometran algunes errades, però no passa res: és per això que s’anomena pràctica.

moestuinFunciona en ambdós sentits: durant el samu practiquem allò que es realitza al zazen, i durant el zazen podem reflexionar sobre tot allò amb què ens hem trobat durant el samu. D’aquesta manera podem aprofundir cada vegada més la nostra pràctica.