Snow

Programa

Programa

Vivint un estil de vida bàsic i estant en contacte amb la natura en una zona de muntanya remota, naturalment va sorgir el nostre programa. Aquest consisteix en dues activitats diferents però entrellaçades, els retirs personals i l’entrenament residencial. Tingueu en compte que les activitats del programa es realitzen únicament en anglès.

Retirs personals

DSCF1201Com que Keiryuji només pot suportar i només volem suportar poques persones, tots els nostres retirs són personals, no només en com estan organitzats, sinó també ple contacte personal amb el mestre.

Aquests retirs no estan predeterminats, i es poden compondre conjuntament amb mestre i alumne, depenent de l’experiència prèvia i coneixementes d’aquest últim. Ara bé, la decisió final serà del mestre.

 

Uns exemples de tipus de retir personal són:

Retir de muntanya: les muntanyes que ens envolten tenen un gran impacte sobre els retirs. Al retir de muntanya, seguireu el nostre programa diari, deixant més temps per fer més zazen o per fer excursions (silencioses) als matins i tardes, tant en grup com pel vostre compte. Quan el temps ho comença a permetre, comencem a practicar zazen a fora tant com és possible.

Retir solo: aquests retirs són una mescla entre el retir solitari i el programa diari. Un exemple en seria començar el dia seguint la meditació en grup i l’esmorzar, i acabar amb la meditació en grup i el sopar. Hi ha una gran varietat per ocupar el temps restant del dia durant el retir solo personal.

Retir solitari: en aquest retir és important estar sol(a) tant com és possible. Això és possible de vàries maneres, inclouent estar en una cabanya o tenda. El menjar us serà proveït de forma discreta, i hi haurà contacte regular amb el mestre; la freqüència en podrà ser determinada entre alumne i mestre.

Entrenament residencial

karL’entrenament residencial pot ser de llarg o de curt termini. Per participar a aquest entrenament és important que conegueu Keiryuji. Una part d’aquest entrenament és una responsabilitat parcial per tenir cura del temple i els participants de retirs. És a dir, en principi, tots els residents som responsables per portar a terme el dia a dia del temple. Pels residents és obligatori seguir el programa diari.

 

Toilet06.30 zazen (meditació)
07.10 kinhin (meditació caminant)
07.20 zazen + daisan (entrevista privada amb el mestre)
07.50 kinhin
08.00 zazen + daisan
08.30 servei (recitació de sutres)
08.50 nitten samu (feina de neteja individual)
09.15 esmorzar
09.45 chosan (trobada matinal amb te i lectura de texts)
10.00 samu (treball)
14.00 dinar + descans
16.00 samu / esport / estudi
17.30 descans
18.00 zazen
18.25 kinhin
18.30 zazen
18.55 kinhin
19.00 zazen
19.25 servei + quatre vots
20.00 dinner

Als dilluns i dijous es donarà una teisho (xerrada del dharma).